Innoveren in de zorg… HOE DAN?

Innoveren in de zorg… HOE DAN?

Met enige regelmaat krijg ik verhalen van innovatiemanagers, projectleiders, kwartiermakers of andere innovatoren die vertellen over de weerbarstige praktijk van innoveren binnen de zorgorganisatie waar ze werken. Geen tijd, geld of  draagkracht vanuit de organisatie zorgen ervoor dat de innovatiemanager vaak aan een ‘dood paard’ trekt.

De beloftes over disruptieve gamechangers staan aan de deur te kloppen terwijl de innovatie manager nog bezig is met de “shit of yesterday”. Hoe zorgen we ervoor dat we succesvolle innovaties sneller opschalen in de zorg? Ik zie dit al een aantal jaren met lede ogen aan en denk dan telkens weer dat we dit vraagstuk toch kunnen oplossen als we alle kennis en ervaring gaan delen?

“if you see a job, its probably yours”

Daarom ga ik op zoek naar concrete ‘HOE’ vraagstukken waarin ik met theorie, ervaringen of methodieken probeer antwoord te geven. Niet met de illusie om het innovatie vraagstuk op te lossen, maar om de innovatie manager, kwartiermaker of projectleider te helpen in zijn missie!

Dus mocht jij nou met een brandende ‘HOE’ vraag zitten rondom innoveren in de organisatie, laat het me dan weten via Twitter, LinkedIn of email !